Langzaam maar zeker maken wij samen Nederland leuker!

Ook dit jaar heeft Better Business World Wide het Smiling onderzoek gehouden. Mystery Shopping organisaties vanuit Europa, Azië, Afrika, Noord- en Zuid-Amerika hebben meegewerkt aan dit onderzoek. Er wordt wereldwijde data verzameld over klanttevredenheid & customer service. Aan de hand van dit rapport krijgen we een duidelijk beeld over hoe het staat met de klanttevredenheid wereldwijd.

Vanuit Nederland heeft Mystery Review input aangeleverd voor dit onderzoek en ruim 13.000 reviews gebruikt om deze cijfers over Nederland te genereren.

Wereldwijd

Zeer opvallend is dat de UK dit jaar bovenaan staat met een score van 94% op het gebied van glimlachen. Gemiddeld was dit 82% van de klanten werden ontvangen met een glimlach. 86% werd begroet. En zo’n 52% een passend verkoopadvies of suggestie aangeboden kreeg.

In vergelijking met 2016 zijn deze cijfers zeker niet slecht. Het glimlachen en het begroeten van klanten is respectievelijk gestegen met +3% en +5%.
Toen het rapport voor het eerst gepubliceerd werd in 2014 kreeg 45% van de klanten een passend advies. Nu is dit gegroeid naar 52%. Geen slecht getal, maar er is zeker nog ruimte voor verbetering.

Nederland

Als we naar de customer service kijken in Nederland doen we het gemiddeld.

Qua glimlach staat Nederland op de 12e plek van de wereldranglijst. Met het groeten blijft Nederland daarentegen wat achter op de wereldranglijst. Namelijk op de 15e plek. Hierin kunnen wij nog wat leren van de UK en België.

Opvallend is dat Nederland het wel weer goed doet op het gebied van verkopen. Hier staan we op de 9e plek.

Het is mooi om te zien dat we het in Nederland best goed doen. En ik weet zeker dat met een beetje meer effort we Nederland nóg leuker kunnen maken.

Wilt u meer informatie hoe wij ook u kunnen helpen met uw customer service dan horen wij dat graag u kunt met ons chatten via onze contactpagina.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *