Kort cyclisch meten als vervanger van regulier patiënttevredenheidsonderzoek en CQI

Wat vinden patiënten, bewoners, familieleden of mantelzorgers van de geboden zorg in een ziekenhuis of zorginstelling? De tijd dat jaarlijks een patiënttevredenheidsonderzoek werd gedaan, of zelfs maar één keer in de twee jaar bij de CQI (consumer quality index), ligt inmiddels ver achter ons. De zorg verandert snel en daarvoor zijn inzichten nodig die veel frequenter terugkoppeling geven dan één keer per jaar. Door middel van kort cyclische tevredenheidsmetingen is het mogelijk dagelijks real time feedback te krijgen van patiënten, bewoners, familieleden of mantelzorgers om zo continu verbeteringen door te voeren en passende zorg- en dienstverlening te leveren.

De oplossing voor deze vorm van feedback is de Feedbox©. Door middel van een touchscreen pc in een zuil en een wifi-verbinding is het mogelijk om continu real time informatie te krijgen. De beantwoording van de vragen door middel van smileys zorgt voor enorme aantrekkingskracht en een hoge respons.

Naast de smileys is het ook mogelijk waarderingsvragen, multiple choice vragen of open vragen te stellen. Hierdoor is niet alleen te duiden of iets goed of niet goed wordt ervaren, maar is ook het ‘waarom’ te achterhalen. U bepaalt de plaats waar de zuil komt te staan en voor wie de vragenlijst bestemd is. In het online systeem kunt u eenvoudig de vragenlijst naar uw wensen en behoeftes aanpassen. Met één druk op de knop wordt een nieuwe vragenlijst automatisch geladen in uw zuil(en).

Door de ingebouwde ‘alert’ functie is het tevens mogelijk dat er een melding wordt verstuurd als er op een bepaalde vraag x-keer achter elkaar negatief geantwoord is. Op deze manier kan direct actie ondernomen worden op het desbetreffende onderwerp.

Op het overzichtelijke online dashboard zijn resultaten 24 uur per dag, 7 dagen in de week beschikbaar op ieder willekeurig device. U kunt zichtrechten delen met collega’s of het systeem periodiek pdf rapporten laten versturen per mail.

De Feedbox zorgt met alle bovengenoemde mogelijkheden op een zeer gebruiksvriendelijke manier voor inzicht, waar je als organisatie direct mee aan de slag kan om uw dienstverlening te optimaliseren. En dat merken uw patiënten/cliënten gegarandeerd. Mocht u interesse hebben in een Feedbox, schroom niet om contact met ons op te nemen. We helpen u graag.

Carlo van den Berg
Commercieel directeur

 

Onderstaande zorginstellingen gingen u reeds voor:

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *