Citymarketing steeds belangrijker bij continue groei toerisme in Nederland

In 2016 heeft Nederland maar liefst 15,8 miljoen buitenlandse gasten mogen verwelkomen. Zoals het er nu naar uitziet gaat dit cijfer in 2017 naar de 16,8 miljoen. De continue groei die vanaf 2009 is ingezet zet dus echt door. Naar verwachting van het NBTC mogen wij in 2020 ruim 17,5 miljoen gasten in ons land verwelkomen.* Volop kansen voor veel bedrijfstakken.

Maar niet alleen het inkomende toerisme stijgt. Nederlanders zelf ondernamen in 2016 in totaal 35,5 miljoen vakanties. Zo’n 17,6 miljoen hiervan werden doorgebracht in eigen land. Dat is een stijging van 3% vergeleken met 2015.* Ook dat biedt dus weer kansen.

Van de internationale gasten verblijft 38% in Amsterdam, 21% in de rest van de randstad, 15% aan de Hollandse kust en al 27% in de rest van Nederland.*
Al met al wordt het steeds belangrijker als destinatie (ook buiten de randstad) goed op de kaart te staan. Welke middelen zet u nu al in om de waardering voor uw stad of gemeente te peilen en welk beeld levert dit op? Ervaren bezoekers van uw stad of gemeente dit ook zo? Alleen met de juiste inzichten in de ervaringen van uw gasten kunt u stappen zetten in de groei van gastbeleving.

Mystery Review is sinds 2004 gespecialiseerd in het uitvoeren van belevingsonderzoeken. Door middel van het inzetten van mystery guests kunnen wij u feedback geven over de ervaren gastbeleving van uw stad. Of het nu lokale, regionale, landelijke óf internationale gasten zijn, wij kunnen met een op maat gemaakt programma u de juiste inzichten verschaffen ten behoeve van uw citymarketingbeleid.

Wilt u ook aan de slag met de beleving van uw stad of gemeente en hebben wij uw interesse gewekt, neem dan gerust contact met ons op. We denken graag met u mee.

Carlo van den Berg
carlo.van.den.berg@mystery-review.nl
+31 (0) 651458277

www.mystery-review.nl

 

* Bron: Toerisme in perspectief van het NBTC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *